13 januari 2010: Dodge RAM SRT-10 door gladheid tegen boom

Bron: http://www.webregio.nl/noordkop/regionaal-nieuws/artikel/555141/bekneld-na-botsing-tegen-boom-n242-middenmeer.aspx

 

MIDDENMEER – Een auto met daarin twee personen is woensdagochtend op de Alkmaarseweg N242 bij Middenmeer tegen een boom gereden. Volgens de politie gaat het om een 33-jarige man en een 35-jarige vrouw uit Wieringerwerf. Een traumaheli werd opgeroepen maar die oproep is later geannuleerd. Er kwam echter wel een Mobiel Medisch Team ter plaatse, maar deze arriveerde per auto.

De man bestuurde hun pick-up en kwam vanuit Middenmeer en reed in de richting van Nieuwe Niedorp. Ongeveer op een kilometer vanaf Middenmeer  deed zich plotseling een glad stuk weggedeelte voor met sneeuw op de rijbaan en verloor hij de macht over het stuur. Hij reed tegen een boom in de berm, rechts van de weg.

Door de klap raakte zijn vriendin bekneld in de auto. Zij moest met hulp van de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. Er kwamen drie ambulances ter plaatse die medische hulp verleenden. De man was aanspreekbaar. De vrouw was buiten bewustzijn. Ze zijn zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte total loss. De weg was ruim een uur gestremd en het verkeer werd omgeleid.

 

 

 

Share