Chevrolet Corvette – De originele Amerikaanse Sportscar

Ondanks alle SUV’s, stadsauto’s en gezinsauto’s, weet Chevrolet altijd de sportauto fans te plezieren … met één van de meest iconische en spannende auto’s ooit gemaakt …. de Corvette.

Met 60 jaar geschiedenis onder de motorkap en de vorderingen in ontwerp en technologie, is het niet verwonderlijk dat de Corvette een vaste plaats in de “hall of fame” van de auto wereld heeft.

Wellicht is het de originele sportsauto vanwege de aangeboren passie voor racen, het uithoudingsvermogen, meedogenloze prestaties en de wil om te winnen.

Je kan de technische specificities lezen maar dit omschrijft niet wat voor een “beest” deze auto werkelijk is.

De volledig aluminium motor met een enorme 430 hp afkomstig uit zijn V8, maakt gebruik van moderne elementen zoals koolstofvezel in de carrosserie en gecombineerd met zijn lichter gewicht maakt dat de auto nog wendbaarder in je handen. De Corvette heeft vele futuristische extra’s zoals de zogenaamde “launch-control “. Met zijn beschikbare vermogen heeft deze auto dat echt nodig. De Corvette maakt gebruik van 6-zuiger voorremmen en 4-zuigerachterrem met luchtkanalen en de remmen zelf zijn vervaardigd uit een koolstof-keramische samenstelling …. dit is geen auto om voor een wandelingetje uit te nemen!

De topsnelheid is 190 mph en bereikt 0- 60 mph in 4.2 seconden!

Er zijn allerlei technische snufjes aanwezig zoals tractiecontrole en assistentie die ervoor zorgt dat je de juiste kracht op de weg vind precies waar het nodig is, veilig en nauwkeurig. Het spreekt vanzelf dat de Corvette over vrijwel alle veiligheidsfuncties beschikt.

De Corvette is de standaard waarmee alle andere potentiële sportauto’s worden vergeleken omdat het daadwerkelijk heeft bepaald wat bedoeld wordt met de modernste technologie, engineering en design onder de luxe sportwagens.

Wist je dat er zelfs een Corvette museum is in Bowling Green, Kentucky?

Niet veel auto’s op de weg kunnen daar tegenop!

©2012 General Motors

Share