Quartermile Internationals 2013 Drachten

Na de deels verregende Quartermile Nationals in juni wilde de rijders wat runs goedmaken tijdens de Internationals. Die kans kregen ze in ruime mate, alleen op vrijdagochtend werd er door het weer niet gereden. Verder was het een droog weekend en konden alle kwalificaties afgewerkt worden.

Op de vrijdagmiddag en avond was er een ronde van DHRA Street Legal Drags. De DHRA verzorgt ook voor Quartermile de tijdwaarneming en zo werd deze vrijdag een Street Legal Night gehouden. De Street Legal Nights zijn altijd op een ongeprepareerde baan zonder vangrails, tribune en andere faciliteiten. In het Street Legal veld reden rappe Civic’s, Corsatjes, Golfjes en andere snelle auto’s mee. Sommige zouden menig Quartermile geweld op afstand kunnen zetten.

Op vrijdag en zaterdag werd er tot diep in de avond gereden, zondag werd nog een ronde kwalificaties afgewerkt. Hierna begonnen de eliminaties om aan het eind van de dag tot de finales te komen.

Compleet verslag van Remco Scheelings is te vinden op Autosport.nl.

Van 16 t/m 18 augustus 2013 is het volgende dragrace weekend, de Quartermile Finals. Meer info is te vinden op www.quartermile.nl.

Klik hieronder voor de foto’s:
– Foto’s v8meetings.nl (555)
Foto’s RaRaRacing (148)

Share